És ezt így hogy?

KRESZ 21. § (7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.

Rágódások

  • az igazi medwe: Az sem tökéletes, de egy fokkal jobb, amikor senki nem mer leállni a rendőrökkel arckodni. Bár ha ... (2010.08.20. 17:57) Majdnem meghaltam
  • milu vagyok:): kurva annyukat, mennyire utálom ezt a rakás szart, amit rendőrségnek csúfolnak. szégyen, basszameg... (2010.08.20. 00:14) Majdnem meghaltam
  • newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Pedig mennyivel jobb lett volna szénné büntetni egy terhes kismamát, mert nincs háromszöge, mint a... (2010.08.19. 13:23) Majdnem meghaltam
  • ern0: Tényleg baszottul lusta rendőrök voltak, abból is látszik, hogy téged se vittek be egy kis vizsgál... (2010.08.19. 12:46) Majdnem meghaltam
  • ZöPö_: Attól félek, hogy egyszer, csak úgy, egyik pillanatról a másikra kitör belőlem az igazi vadállat é... (2010.08.19. 11:35) Babakocsival az aluljáróban
  • Utolsó 20

Linkblog

Régi rágók

Babakocsival az aluljáróban

2008.09.22. 20:12 by beep

 Az iWIW-en kaptam a következő üzenetet, mint gondolom sokan:

E sorok olvastán egyből ökölbe szorulnak az ember gondolatai, majd elkezdi nézegetni a környezetében lévő piros autókat, hogy melyeken vannak babakocsitól származó ütközés nyomok, csörgőtől karcos ajtók, vagy ijedt anyuka sikításától berepedt szélvédők.

Persze kételkedik is kicsit az ember, mert annyira valószínűtlen a történet, ezért első kézből származó információkért felhívtam a hirdetést feladó nagypapát.

Varga András készségesen, és meglepő higgadtsággal mesélte el a telefonban a történetet újra, és biztosított róla, hogy ez tényleg megesett, és tényleg így. Elmondta, hogy a hirdetést eredetileg a Szuperinfóban adta fel, majd onnan egy számára is ismeretlen “másolta” át az iWIW-be, ahonnan a hír eljutott a Borsig és a Heti Thémáig is. 

A helyszín, ahol az eset történt HÉV egyik aluljárója. Ez egy meglehetősen szűk út, amin kijelölt járda nincsen, de egyrészt tábla figyelmeztet a gyalogos forgalomra, másrészt ahonnan Varga úr lánya, Anikó érkezett annak az útnak (és a rajta közlekedőknek, legyen az akár gyalogos is) elsőbbsége van, másrészt a kismama a forgalommal szemközti sávon haladt, ahogy az a KRESZ nagy könyvben meg van írva.

Hogy miért vágódhatott be ilyen nagy sebességgel egy ilyen szűk és sötét aluljáróba az ismeretlen piros autós, hogy nem vette észre, hogy totálkárosra tört egy babakocsit az rejtély. Vagy lehet, hogy éppen azért hajtott el, mert észrevette és valamiért nagyon nem akart a rendőrségen magyarázkodni.

Varga úr a rendőrség jószándékúnak tűnő javaslata ellenére sem állt el a feljelentéstől, mert bár szerinte sem valószínű, hogy az ügynek valaha is a végére járnak, azért csak maradjon nyoma.

Egy rágó nyoma egy szélvédőn mindenesetre ide kevés lett volna.

Ha bárki cumisüveg okozta rongálódást talál a szomszéd piros terepjárójának* vadrácsában, ne habozzon hívni Varga Andrást.

*A Bors híresztelésével ellentétben az autó típusáról sajnos semmit nem tudni, egyáltalán nem biztos, hogy Suzuki volt, piros terepjárót pedig én még nem láttam.

1 komment

Címkék: babakocsi aluljáró

A bejegyzés trackback címe:

https://ragovalazebran.blog.hu/api/trackback/id/tr96676431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.08.19. 11:35:30

Attól félek, hogy egyszer, csak úgy, egyik pillanatról a másikra kitör belőlem az igazi vadállat és egy ilyen rohadékot széttépek.

Petra, Marci, nyugodjatok békében!
süti beállítások módosítása